söndag 27 maj 2018

Vad händer i Världen just nu?

Mycket intressanta saker händer just nu i Världen
46 326 500

      Befolkningsökning i  Världen till den 24/7-2018







27 maj 2018
Över ett år har ryska gränsvakter identifierat mer än 1 400 misstänkta terrorister
Ryska gränsvakter och territoriella säkerhetsorgan i 2017 avslöjade mer än 1,4 tusen personer som misstänkts för deltagande i terrorism. Detta var i en intervju med RIA Novosti biträdande chef för Rysslands FSB - chef för gränstjänsten Vladimir Kulishov.


Som han sade , de militanta, pressas ut ur zoner väpnade konflikter, försöker att illegalt komma in i Ryssland och andra OSS-länder, med hjälp av internationella transportkanal.

Gränsvakter och territoriella säkerhetsorgan i detta avseende har utvecklat praktiken av gemensamma aktiviteter för att identifiera misstänkta terrorister i passagerartrafik. Denna praxis förbättras ständigt.

"I samband med gemensamma filtrerings- och verifieringsaktiviteter identifierades mer än 1 400 personer som misstänktes för deltagande i terroristaktiviteter år 2017," sade Kulishov.

Dessutom identifierades 50 utländska medborgare som planerade att transitera genom Ryssland till konfliktszoner. Dessutom fanns mer än 6.500 personer som ville vara kvar.

Tidigare rapporterade URA.RU att en misstänkt vid rekrytering av terrorister arresterades i Jekaterinburg .














27 maj 2018
Detta händer på Hawaii just nu









Läs detta
Varje år i USA dör i genomsnitt 37 barn efter att ha lämnats i heta bilar


För att undersöka frågan studerade forskare hur länge det tar olika typer av bilar att värma upp på heta dagar. Fynden var nykterande: Inom 1 timme slog temperaturen inuti en bil parkerad i solen på en dag som nådde 95 grader Fahrenheit (35 grader Celsius) eller varmare, i genomsnitt 116 grader F (47 grader C). Varför är det i värmen, gör oss trötta? ]
Bilens instrumentpaneler blev ännu varmare och uppnådde i genomsnitt 157 grader F (69 grader C). rattarna klättrade till en temperatur av 127 grader F (53 grader C), i genomsnitt; och sitsens temperatur träffar i genomsnitt 123 grader F (51 grader C).
Bilar parkerade i skuggan på en varm dag hade lägre - men fortfarande brännande - temperaturer. Efter 1 timme nådde den inre temperaturen av dessa bilar i genomsnitt 100 grader F (38 grader C). Instrumentpanelerna på dessa bilar var i genomsnitt 118 grader F (48 grader C); ratten var i genomsnitt 107 grader F (42 grader C); och platserna var i  genomsnitt 105 grader F (41 grader C), fann forskarna.
"Vi har alla gått tillbaka till våra bilar på heta dagar och har knappt kunnat röra ratten," studerade medforskare Nancy Selover, klimatolog vid Arizona State University, i ett uttalande. "Men, tänk vad det skulle vara för ett barn som fångats i en bilstol." (Mer om detta senare.)
Selover tillade att någon som sitter i en sådan bil naturligtvis skulle andas och att varje andning skulle införa fuktighet i fordonet.  
"De utandar fuktighet i luften," sa Selover. "När det finns mer fuktighet i luften , kan en person inte svalna genom att svettas eftersom svett inte kommer att fördunsta så fort."







Detta händer nu den 27 maj 2018

Mer än 5 tusen personer evakuerades på Kuba på grund av stormen "Alberto"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar